skip to Main Content

ESTUDI BIOMECÀNIC RETÜL

Retül Fit és més que unicament un fit de bicicleta, és una forma d’aprendre sobre el teu cos, la causa dels teus dolors i malestars, i com un ajust adequat t’ajudarà a aconseguir els teus objectius de ciclisme.

Usant la tecnologia de captura de moviment 3 D, el sistema Retül mesura amb precisió cada grau de moviment i mil·límetre de distància, proporcionant-li a vostè i a l’instal·lador dades per a recolzar les eleccions realitzades durant l’ajust per al seu equip de ciclisme i la seva experiència de conducció personal.

L’estudi Retül es la combinació de 4 elements per la correcta aplicació d’aquesta tecnologia a la biomecànica del ciclisme.

  • 8 sensors led infrarojos col-locats estrategicament a les parts del cos del ciclista implicades directament en el pedaleig
  • 3 camares amb sensors que capten els moviments dels 8 leds col-locats en el cos del ciclista
  • Un software exclusiu d’anàlisis de dades encarregat de captar i analitzar tote les dades recopilades pels sensors i les camares
  • Un professional que ha rebut la formació pertinent per part de Retül

QUE UTILITZEM

VANTAGE

El sistema de captura de moviment Vantage i el software V7, amb compatibilitat de video 2D, proporciona dades precises i eficients otorgant una experiencia d’ajust a la bicicleta definitiva tant pel tècnic que evalua comn pel ciclista.

  • Es medeixen de forma simultanea i dinámica els moviments del ciclista en tres plans, per una valoració real de la seva posició.
  • Les dades es mostren en temps real. El que suposa eficiència i estalvi de temps pel tècnic i una major involucració pel ciclista.
  • El video de dos camares aporta visualització tant pel ciclista com pel tècnic, possibilitant l’opció d’aturar la imatge, posar-la a camara lenta o retrocedir, per un millor anàlisis, així com fer captures estàtiques de la posició inicial i final del ciclista.
  • Informes de posició i mesures finals de la bicicleta generades instantaneament.

 

MUVE SL

Bicicleta d’ajustos dinàmics. El Müve SL s’utilitza per determinar la talla i posició ideals del ciclista a la bicicleta abans de la compra d’una nova bicicleta.

ANGÜL

Potència regulable per determinar l’angle i llargada ideal de potència

LEVÜL

Eina clau per anivellar la bici de forma precisa per capturar els moviments del ciclista de forma precisa.

KIT DE VIDEO V7 2D

Eina de visualització que captura imatges fixes i amb moviment que s’integren amb el sofware de captura de moviment V7

MEDIDOR DIGITAL D’ISQUIONS

El medidor d’isquions digital (DSD) es una eina de medició que captura de forma digital la distancia entre els isquions per determinar l’ample del seient adecuat pel ciclista.

COM FUNCIONA?

PAS 1:

Començant amb una avaluació física prèvia a l’ajust, l’instal-lador  tindrà en compte les limitacions del seu cos, les lesions i dolors anteriors i els seus objectius dins el mon del ciclisme.

PAS 2:

A partir d’aquí, l’instal·lador farà que pugi a cada una de les dos bicicletes per a col·locar marcadors LED en 8 punts anatòmics del seu cos que seran rastrejats pel sistema Retül Vantage Motion Capture. El sistema Retül Vantage s’utilitza per a recopilar dades tridimensionals en temps real de cada pedalada creant una experiència d’ajust dinàmic per a cada bicicleta.

PAS 3:

Les dades en temps real es compilen en el programari Retül Fit perquè l’instal·lador pugui veure els números i marcar la seva posició de conducció perfecta en cada bicicleta.

PAS 4:

Una vegada que vostè i el seu instal·lador hagin marcat la seva posició final a cada bicicleta, l’instal·lador crearà un mapa digital de la seva configuració final de foma individual i independent utilitzant l’eina Retül Zin. Les dades i els mesuraments de l’eina Zin es generen en un informe d’ajust complet individualitzat per cada bicicleta al qual pot fer referència en qualsevol moment després de l’ajust.

QUE INCLOU L’ESTUDI?

1-Avaluació física del ciclista.

2-Ajust de cales per alienació peu-genoll-cadera per a dues sabatilles, carretera i btt.

3-Medició de Isquions, recomanació i prova de Seients Specialized.

4-Anàlisis dinàmica actual de la pedalada i posició damunt les bicicletes mitjançant tota la tecnologia Retül.

5- Determinació de la posició correcta damunt les 2 bicicletes.

6- Informe complet a disposició del client amb totes les dades obtingudes per les 2 bicicletes.

QUE HE DE PORTAR EL DIA DE L’ESTUDI ?

1-Porti les 2 bicicletes objecte de l’estudi, sense fang i montades tal i com vosté surt a pedalar.

2-Porti la seva equipació de ciclista d’estiu (culotte, maillot, mitjons) i les sabates de ciclisme amb les cales compatibles amb els pedals que utilitza amb cada bicicleta de l’estudi. Si ens porta una BTT i una de carretera, porti 2 parells de sabates

3-L’ajust de cales inclou 2 parells de sabates, pot portar 2 de carretera, 2 de btt o 1 de cada modalitat.

4-Per poder marcar bé els isquions a l’aparell hauria de portar uns pantalons curts, malla o pantalons molt fins (Evitar a ser possible els texans o similars).

5-Tovallola de mà

TEMPS I PREU DEL SERVEI

L’estudi va de 3 a 4 hores segons la complexitat de cada cas. El preu es de 280 euros.